Ga naar de inhoud

Bewegen op muziek

Dans doet een beroep op het improvisatievermogen van kinderen en bevorderd het gevoel voor maat en ritme. Dans levert een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen op verschillende terreinen. Het raakt de ontwikkeling van het eigen lichaam en zintuigen, maar er wordt ook een verbinding gelegd met emoties, cognities, muzikale en sociale vaardigheden en eigen fantasie. Wij maken van bewegen op muziek een dagelijks ritueel.

Tevens wordt er bij Kinderopvang Villa Pip elke dag gezongen. Vaste momenten zijn o.a. voor het fruit eten, voor de lunch en voor het gezamenlijk opruimen. Ook zingen we een openingslied tijdens het kringmoment. Deze vaste structuur geeft kinderen rust. Daarnaast zingen we regelmatig tussendoor liedjes aan tafel. De liedjes zijn veelal thema gerelateerd.

Bij het maken van muziek met muziekinstrumenten kunnen kinderen zich uiten en beleven veel plezier. Muziekinstrumenten worden gebruikt in de kring en tijdens het vieren van een verjaardag. Kinderen genieten van het samen zingen en het nadoen van gebaren. Zowel de taalontwikkeling als de motorische ontwikkeling wordt zo gestimuleerd.

'Een tweede thuis dicht bij huis'
KO Villa Pip | Prinses Margrietlaan 3a | 6986 AP Angerlo | Tel. 0313 - 437 854 | KvK nr. 59770929 | info@villa-pip.nl
©2018. Kinderopvang Villa Pip. Alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud